Nieuws

3 oktober 2020

Hoewel er eigenlijk altijd wel iets eetbaars te vinden is in onze mooie groentetuin aan de straat, is de herfst het moment waarop er het meest geoogst kan worden. Daarbij is het nu ook nog de tijd op de appels en peren in de boomgaard te plukken. Het grootste aantal vruchten halen we elk jaar uit de stoofperenboom. Veel te veel om zelf op te eten! Daarom vindt u nu ook stoofperen in de automaat voor 1,- per kilo. Op internet zijn tal van recepten te vinden om ze heerlijk klaar te maken. Wat is uw favoriet?

stoofperen

20 juli 2020

Viert u dit jaar vakantie in eigen land? Verras uw gasten bij de volgende barbecue dan eens met dit originele bijgerecht uit de allerhande met daarin 10 eitjes!
Wij hebben het recept natuurlijk eerst zelf even uitgetest. Het is heel eenvoudig te maken en onze gasten konden er geen genoeg van krijgen!
Tip: vervang de hot curry door 3 theelepels kerriepoeder en voeg er wat chilipoeder aan toe. Op die manier kun je de cake zo pittig maken als je zelf lekker vindt.
Eet smakelijk!

romanescocake

20 juni 2020

Een wandeling in het weiland levert vaak mooie fotomomenten op, maar als er jonge dieren te zien zijn is het nog net iets leuker! Deze week kwamen bijvoorbeeld de kuikens van vader en moeder zwaan uit het ei. We hielden ze al een tijdje in de gaten, want het nest bouwden ze aan de rand van de sloot waar de koeien regelmatig langs lopen. De ouders verdedigen zowel de eieren als de jongen fel, dus we laten ze verder zoveel mogelijk met rust en genieten van een afstandje.
Het ooievaarskoppel uit het nieuwsbericht van afgelopen april lijkt minder geluk te hebben. Hun nest lijkt wederom mislukt.

 

 

Zwaan met jongen

16 juni 2020

We hadden dit jaar in de nestkast drie jonge kerkuilen, die op 16 juni geringd zijn. Kerkuilen uit één nest zijn altijd verschillend van grootte. Omdat ze meteen gaan broeden als er een ei gelegd is, komen ze niet tegelijk uit. De uil op de foto was de grootste uit het nest. Deze kon al bijna vliegen.

Jonge kerkuil

30 mei 2020

Mooi artikel van Jeannette van Rossum in de Maas en Waler: "Biologische landbouw zoekt naar gesloten kringloop"

 

maas-en-waler

25 mei 2020

Het Nederlands Instituut voor Biologie organiseert van 25 mei t/m 1 juni 2020 de Week van de Biologie. Alle bedrijven, organisaties en scholen die te maken hebben met biologie kunnen in deze week een activiteit organiseren. Het doel: biologische begripsontwikkeling voor iedereen. Daar doen wij natuurlijk graag aan mee! Wil jij weten hoe biologie een rol speelt op de boerderij? Kijk dan naar ons filmpje.

Delen op social media?

1 mei 2020

Omdat onze voorraad wat op begon te lopen, hebben we een flink aantal eieren geschonken aan de voedselbank. Hier waren zij erg blij mee, omdat ze zelden eieren krijgen. Zo is een goed doel gesteund en is iedereen verzekerd van verse eieren.

verse eieren

15 april 2020

De ooievaars zijn terug op het nest! Op dit moment zit er vrijwel continue een ooievaar op het nest te broeden. Zouden we dit jaar wel jongen kunnen verwelkomen? Het nest werd geplaatst in februari 2019, maar het broedsel van vorig jaar heeft helaas geen levende nakomelingen opgeleverd. Zouden ze dit jaar wel succesvol zijn?

2 april 2020

De eieren staan gekoeld en klaar voor de verkoop in de automaat!
Betalen kan met contant geld of met de pinpas via contactloos betalen. Volg hiervoor de stappen op de automaat. En natuurlijk is er ook ontsmettingsgel aanwezig om uw en onze gezondheid te beschermen in deze coronatijd.

eierautomaat