Eieren uit Horssen

Horssen, 9 juli 2021 - Onze eieren mogen op dit moment helaas niet verkocht worden als biologisch, omdat we door een misverstand niet aan kunnen tonen dat de kippen die we nu hebben biologisch opgefokt zijn. De regelgeving hierin is zeer strikt, als er één schakel in de keten niet controleerbaar is, mag het niet biologisch heten, zelfs al krijgen de kippen alleen biologisch voer en voldoet de huisvesting en uitloop aan alle eisen.

Volg de digitale rondleiding op onze biologische boerderij.

koeien bij de kippenkar

kippen leggen biologische eieren

Reina Pennings-Kalisvaart en Piet Kalisvaart

Het MelkveehouderEi

Het MelkveehouderEi is een ei gelegd in Horssen door kippen die alle ruimte hebben om hun kostje bij elkaar te scharrelen. Ze zijn namelijk te vinden in het stuk weiland waar de koeien enkele dagen eerder hebben gelopen. De kippen eten gras, kruiden en wormen en krabben bovendien de mest van de koeien uit elkaar op zoek naar larven en insecten. Dit zorgt niet alleen voor een gevarieerde en natuurlijke aanvulling in het voedingspatroon van de kippen, maar ook voor een goede verspreiding van de voedingsstoffen uit de mest over het weiland. Het bodemleven kan de mest op deze manier namelijk beter omzetten in stoffen die de planten nodig hebben voor hun groei. Zo dragen de kippen dus bij aan een gezonde bodem en een gesloten kringloop.
Als het buiten donker wordt gaan de kippen op stok in een speciale kippenkar. Deze verplaatsbare schuilplaats zorgt ervoor dat de kippen ’s nachts niet bang hoeven te zijn voor roofdieren en bovendien leggen ze in deze kar ook hun ei, zodat ze makkelijk verzameld kunnen worden.

Delen op social media?